Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal bir seçim vaadini daha hayata geçirdi. 34 kırsal mahalleye hizmet verecek Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, Nasreddin Hoca Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle açıldı.  

Belediye Başkanı A. Nuri Köksal’ın görevi devralmasının ardından seçim beyannamesinde yer verdiği vaatlerden biri olan ve 34 kırsal mahalleye hizmet verecek Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’yle gerçekleşen dönüşüm, hizmet verimliliğini artırmayı hedefliyor. Akşehir’de coğrafi bakımdan mahallelerin ihtiyaçlarının farklılık göstermesine bağlı olarak sorunların ve ihtiyaçların daha hızlı çözülmesi ve karşılanması için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü açıldı. Müdürlük kısa sürede saha çalışmalarına başladı.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü sorumluluğunu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kısa’ ve birim müdürlüğünü Mehmet Tunçez üstlendi.

Açılış törenine; Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, Belediye Başkan Yardımcıları Taner Ercan, Cevat Nuri Bozoğlu ve Hüseyin Kısa, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci’nin gerçekleştirdiği dua ile son buldu.

AKŞEHİR BELEDİYESİ HERKESİN BELEDİYESİDİR!

Açılış töreninde konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal; “Akşehir Belediyesi herkesin belediyesidir. Akşehir Belediye Başkanı’ da bu coğrafyada yaşayan herkesin belediye başkanıdır elbette, yalnız özellikle handikaplı, sosyal gurupların, sosyoekonomik gurupların, farklı cinsiyetlerin ve yaş guruplarının daha özel hizmete ihtiyacı vardır. Toplumda bazı gruplar, engelliler gibi, yaşlılar gibi, çocuklar gibi ve kadınlar gibi hem yerel hem kamu anlamında bu guruplar pozitif ayrımcılığa tabi tutulmalıdır. Bu anlamda seçim dönemim boyunca ifade etmiş olduğum özellikle 10 yıldır uygulanmakta olan büyükşehir yasasının gerek mevzuat gerekse de uygulamadan kaynaklanan eski 11 belediyemiz ve 23 köyümüz şimdiki adıyla 34 kırsal mahallemizin de pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olduğu geçen yıllar içerisinde görülmüştür. Bu anlamda bütün gezilerimizde, köylerimizde, sohbetlerimizde, muhtarlarımızla, sözlü olarak ve yazılı olarak ta ilan ettiğimiz 5 yıllık anayasamızda önemli hizmetlerden bir tanesini bugün başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KIRSAL HİZMETLERİN TÜM BİRİMLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDI

Konuşmasına devam eden Başkan Köksal; “Doğrugöz, Gölçayır gibi, kırsal belediyelerde ki deneyimiyle doğrudan tek işi kırsal hizmetleri olan bir başkan yardımcısı yani Hüseyin Kısa ve Meclis üyemiz olmak üzere, Kırsal hizmetlerin bütün birimlerini tek çatı altında topladık iki müdürlükle birlikte,

Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Tunçez, Muhtarlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne Orhan Uyar ve altlarında da, Ziraat Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Harita Teknikeri, Zabıta, Sosyal Hizmet Uzmanı, İşçi, Memur ve Saha çalışanlarıyla artık 34 kırsal mahallimize hizmeti tek elden götüreceğiz.

Neden? Çünkü hakikaten de dezavantajlı kesim ve hizmetleri daha yoğun, daha etkin, daha hızlı yararlanması gerektiğini hepimizinde, sahada gördüğümüz Akşehir’in olmazsa olmaz belki nüfus olarak şu an itibariyle üçte birine inmiş ama coğrafya ve üretim kapasitesi itibariyle Akşehir’in gerçek dinamosu üretici gücü olan köylerimiz, köylülerimiz ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın buna ihtiyacı olması hareketi doğdu.” dedi.

KIRSALDAKİ MUHTARLAR DOĞRUDAN TALEPLERİNİ MUHTARLIK HİZMETLERİ’NE İLETECEKLER

 Başkan Köksal; “Artık kırsaldaki muhtarlarımız ve vatandaşım çöp için temizlik hizmetlerine, yol ve tamirat için fen işlerine, ya da park bahçe veya mezarlık gibi bakımları için park ve bahçeye değil doğrudan Muhtarlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne müracaat edecektir.

Periyodik bir ring olarak bütün bu hizmetler bir müdürlükten sağlanacaktır. Bir onun kadar önemsediğimiz diğer bir müdürlük olan Kırsal Hizmetleri Müdürlüğümüz ise bu 34 kırsal mahallemizde ki, ekilecek, dikilecek, arazilerin denetim kontrolünden alternatif ürünler yetiştirilmesinde 2025 yılından itibaren bütçeye koyacağımız ciddi karşılığıyla muhtarlarımızla işbirliğiyle burada yaşayan vatandaşlarımıza tohum, fidan, fide, gübre, yem, budama, küçükbaş ve kanatlı hayvanlara civciv yemi gibi belediyenin doğrudan sahada olacağı, tarımsal desteklerle ki, bu bunların önemli bir kısmı da hibe olacaktır.” dedi.

AKŞEHİR BELEDİYESİ HEM ÜRETİCİ HEM DESTEKLEYİCİ BİR AKTÖR OLACAK

Belediye Başkanı Köksal; “Nüfusa ve ihtiyaca göre artık Akşehir Belediyesi bir üretici olarak, üreticiyi destekleyici bir aktör olarak kırsalda bugünden itibaren daha fazla yerini alacaktır. İlk başta mevcut personel ve araçların dağılımıyla birlikte niteliği artırıcı olarak kırsalda kendimizi göstereceğiz. 2025 yılından itibaren de nicelik artacak, yani çalışan personel ekipman, araç olarak ta en öncelikli takviye edeceğimiz kırsal hizmetler müdürlüğü olacaktır. Özellikle kırsal hizmetler müdürlüğü kapsamında yaşlı, engelli, ihtiyaçlı ailelerin tespiti için bir sosyal hizmet uzmanı kızımızın görevlendirilmesinden, Üniversite ve diğer sınavlara hazırlanmakta ekonomik yetersizliği sebebi ile hakkıyla bu imkanlarla yararlanamayan öğrencilere ücretsiz kurslar açılmasından, köylerimizde ki, amatör futbol, voleybol gibi farklı spor kulüplerine malzeme olarak, para olarak desteklenmesine alın terimizle sezonu kapattığımızda belli bölgelerde seyyar sahneyle hasat şenlikleri düzenlenmesine kadar her şey düşünüldü.” dedi.

BELEDİYE’NİN SAĞLAYACAĞI HİBE DESTEK OLANAKLARIYLA KÖYLERE DÖNÜŞ SAĞLANMASI

Başkan Köksal; “Akşehir Belediyesi; büyükşehir yasasının da getirdiği yeni tanım nedeniyle bizim ilk defa hizmete sokacağımız bu anlayışla pek çok belediyeden daha önce olarak bu hizmetin gerekliliğini görmüş ve gereğinide, yerine getirmiş olacaktır. Bizim 5 yıllık dönemimizde ve ondan sonrada ümit ediyorum devam edecek olan köylünün gerçekten, hem milliyetin, milletin, hem devletin efendisi olduğunun tanıklığıyla doğrudan sahaya destek olarak içi boş sloganlarla değil, maddi destekte vererek özellikle genç nüfusunun orada kalmasını, hatta gönül arzu ediyor. Şehrin ekonomik zorluklarından dolayı oralarda belediyenin ve devletin sağlayacağı hibe destek olanaklarıyla köye geri dönüşlerin başlaması, kooperatifleşmenin git gide artması gibi, birtakım dokunuşlarla ve tabi kırsalda yaşayan hemşerilerimizin de bu anlayışı kucaklayarak sahip çıkması halinde ümit ediyorum.” dedi.

VERİLEN EMEKLER YERİNE VARACAKTIR

Başkan Köksal; “Bu açılışlar, bu hizmetler, bu araçlar, bu personeller ve verilen emekler yerine varacaktır. Netice köy üretmezse, Akşehir Açtır. Köy çalışmazsa köy yoksuldur. Bu bilinçle sadece mahalle bazında değil, her hangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin hangisinde birinci olmuşuz, hangisinde üçüncü olmuşuz, hiçbir önemi olmaksızın Çimendere’sinden, Doğrugöz’ünden,Ortaköy’ünden Yazla, Çamlı ve Çakıllar’ına kadar 34 mahalleyi birbirinden ayırmadan gerek dün bitirdiğimiz tarım fuarında deklare ettiğimiz, gerekse de burada panolarla duyurduğumuz hizmetler, sizlerin ve özellikle muhtarlarımızın bundan sonra bu müdürlük uhdesindeki çalışma guruplarıyla birlikte hayata geçireceğimiz projelerle sanıyorum etkisi çok fazla olan bir müdürlük haline gelecektir” diye konuştu.

kirsalh acilis 001kirsalh acilis 002kirsalh acilis 003kirsalh acilis 004kirsalh acilis 005kirsalh acilis 006kirsalh acilis 007kirsalh acilis 008kirsalh acilis 009kirsalh acilis 010kirsalh acilis 011kirsalh acilis 012kirsalh acilis 013kirsalh acilis 014kirsalh acilis 015kirsalh acilis 016kirsalh acilis 017kirsalh acilis 018